Podle mluvčího brněnských veletrhů Jaroslava Bílka je tento obor jedním z nejvíce zasažených vlivem koronavirové pandemie a jeho současná situace ukazuje, že návrat do stavu před touto pandemií bude otázkou delšího časového horizontu.

Ztráta osobních kontaktů v této době nicméně potvrdila, že veletrhy jsou pro vystavovatele nepostradatelnou obchodní prezentací. „Těší nás dosavadní zájem vystavovatelů, návštěvníků a dalších odborných partnerů o veletrhy Regiontour a Go a rádi jim v příštím ročníku pomůžeme opětovně nastartovat cestovní ruch a podpoříme je v jejich aktivitách,“ sdělil ředitel projektu Petr Maliňák.

Takto by měla vypadat nová Brněnská třída.
Kritika připravované Brněnské třídy: Pruh mezi auty je málo, zaznívá od cyklistů

Oba tyto veletrhy se budou v příštím roce konat společně s Mezinárodní výstavou karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno, který patří mezi nejvýznamnější akce svého druhu ve střední a východní Evropě. „Jsme přesvědčeni, že takto postavený soubor veletrhů otevře jako hlavní téma cestování ve všech svých podobách. Veletrhy nabídnou atraktivity krajů a destinací, výjezdovou turistiku, nabídky cestovních kanceláří i možnosti cestování po vlastní ose, třeba s využitím karavanu,“ doplnil mluvčí společnosti Veletrhy Brno Jaroslav Bílek.

Caravaning Brno se uskuteční i letos, a to v termínu od 21. do 24. října.