„Chceme ukázat i jinou tvář Komety, nejen tu od ledu," vysvětlil majitel klubu Libor Zábranský. Doplnil, že akce nejsou jen o hokeji, ale mají i společenský rozměr.

Zatím poslední městskou částí, která se přidala, je Královo Pole. „Spolupráce klubu s dětmi je příkladná, pro školáky je totiž sport velmi důležitý," vysvětlil královopolský starosta Roman Vykoukal zapojení své městské části.

Lukáš Bajer z marketingu Komety start projektu chválí. „Postupně chceme oslovovat další městské části," sdělil. Ale v nejbližších dnech neočekává uzavření dalších partnerství. „Spíš až začátkem nové sezony," poznamenal.

Do akce se už před několika měsíci zapojilo Brno-střed. „Přidali jsme se, protože jsme největší městská část. Je u nás velká sportovní škola, ve které můžou vyrůstat mladí talentovaní hokejisté," sdělil starosta Libor Šťástka.

Pomoc chudším

S Kometou se dohodl, že v případě, kdy nadějní hokejisté budou z chudších rodin, radnice je podpoří. „Projekt nás zaujal také proto, že Kometa dělá dobré jméno městu," doplnil Šťástka. Děti z centra Brna se už díky tomu podívaly do zázemí klubu, navštívily zápas a setkaly se s hráči.

Jednou z brněnských částí, která se ještě nezapojila, je třeba Nový Lískovec. „Zatím se na nás nikdo neobrátil, takže neznáme přesné podmínky. Pokud nás klub osloví, určitě o jeho nabídce budeme uvažovat," sdělila tamní starostka Jana Drápalová.

Městským částem akce pomůže s propagací. „Nabízíme jim možnost před vyprodaným stadionem, kde je přes sedm tisíc lidí, prezentovat různé akce. Normálně by za to musely platit," upozornil Zábranský.

Projekty hokejové Komety.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!

Projekt funguje na vzájemné spolupráci, žádná strana druhé neplatí. Kometa na oplátku získává prostor v radničních zpravodajích a vychovává si tak nové fanoušky. Zábranský si slibuje také posílení patriotismu u dětí. „Často ani nevědí, že má Brno devětadvacet městských částí," poznamenal majitel klubu.

Největší dosavadní akcí Děti dětem bylo červnové Odpoledne s Kometou, kterého se zúčastnily čtyři stovky dětí z jižní Moravy. Podívaly se do zoo a na hvězdárnu. „Kromě toho, že chceme děti vtáhnout do sportu, snažíme se je i vzdělávat. Vědomosti jsou také důležité," řekl Bajer.

Lepší než počítače

Program pro děti se zdá mnohým Brňanům jako dobrý nápad. „Nepatřím sice k velkým fanouškům Komety, ale rozhodně je lepší, když se školáci protáhnou, než když budou hrát jen počítačové hry," řekl například Brňan Luboš Marný.

V akcích pro děti chce klub pokračovat. Novinek se fanoušci dočkají na podzim. „Oslavíme šedesát let od založení Komety," uvedl Bajer. V září také první zájemci přihlásí své děti do nové mateřské školy, kterou klub otevře.