„Jedná se o výtvarný tábor pro děti od šesti do třinácti let," vysvětlila organizátorka akce Naďa Obrátilová.

V pondělí si děti zkusily například práci s keramickou hlínou, v úterý je v pobočce střediska v Lidické ulici čeká výroba krasohledů. „Je to poměrně zdlouhavý úkol, ale máme na jeho zvládnutí spoustu času. Děti si vyzkouší dvě možnosti. Mohou si vytvořit jeden jednodušší se skleněnou kuličkou a jeden složitější klasický krasohled se třemi malými zrcátky," upozornila Obrátilová.

Desítku účastníků čeká do konce týdne také malování, pohybové hry, návštěva galerie nebo krátký výlet. „Všechny aktivity jsou protkané tématem pohledu na svět přes sklíčka krasohledu, míchání barev, práce s kartonem a sklem," poznamenala organizátorka.

Příměstský tábor nazvaný Krasohledy je jedním z necelé dvacítky akcí, které středisko volného času Lužánky v tomto týdnu pořádá. Důvodem jsou jarní prázdniny, které školáci v celém kraji mají. Další příměstské tábory pořádá například brněnská zoologická zahrada nebo Moravské zemské muzeum. Rodiče obvykle mohli přihlásit děti na jednotlivé dny nebo na celý týden. Cena za pět dní se pohybuje v řádu stokorun.