Schránky pro přání najdou zájemci spolu s bílými kartami a pohlednicemi v Brně, v Lednici na Břeclavsku a v Břeclavi. „Zvláště před Vánocemi myslí každý na své blízké. Někteří ale takové štěstí nemají. Přitom napsat hezký vzkaz je maličkost, která jiného člověka potěší. Zvlášť v období adventu se pak nemusí cítit sám. Proto vznikla akce pozitivní vánoční přání,“ vysvětlila Michaela Hýžová, zakladatelka projektu Pozitivní zprávy.

Jak podotkla, pro mnohé z osamělých lidí je to možná jediný vánoční pohled nebo přání, které letos dostanou.

Ilustrační snímek.
Problémy v domovech důchodců? ČSSD chce sociálního ombudsmana

Schránku v centru Brna najdou lidé také na adventních trzích na Moravském náměstí nebo na radnici Brna-střed. „Kromě schránky jsme se zaměřili i na tvoření přání. Věnujeme tomu část dnešního programu Mikulášovin. Ve výtvarných dílnách dostanou děti příležitost udělat dobrý skutek, tedy namalovat obrázek nebo napsat přání pro projekt,“ uvedla mluvčí Brna-střed Kateřina Dobešová.

Do projektu se mohou zapojit také lidé na Břeclavsku. Jednu ze schránek i s pohlednicemi najdou v Café Hostina na náměstí T. G. Masaryka a druhou v lednickém zámku. „První přání už jsme zaznamenali. Schránku jsme na zámku umístili v neděli. Do Vánoc máme otevřeno každý víkend, tak doufám, že se myšlenka ujme a lidé další pohlednice ještě přinesou,“ řekla kastelánka lednického zámku Ivana Holásková.

Schránky Pozitivní zprávy:

Brno: Divadlo Polárka v jeho kavárně Polárkafé, Klub Leitnerova, Advent na Moraváku, Impact Hub Brno, Newton College, Bagalio, radnice městské části Brno-střed

Břeclav: Café Hostina

Lednice: zámek

co: schránky s pohlednicemi

účel: vzkaz osamělým