Dětské hřiště po opravách bude stejně velké jako původně. „Podle starých plánů jej dělníci měli zmenšit na polovinu. Teď to ale vypadá, že si děti budou neomezeně hrát dále," pochvaluje si jedna z místních Hana Kösslerová, která si původně stěžovala.

Do vyjednávání se vložil především radní Brna-středu Petr Kalousek. „Kvůli stížnostem jsem začal jednat s úředníky naší městské části, kteří měli plány na starosti. Peníze na opravu kromě dotací z Evropské unie poslal také magistrát. Proto bylo vyjednávání náročnější," vysvětlil Kalousek.

Nakonec dohodl, že plány na hřiště úředníci a architekti změní. „Děti i studenti z blízkých kolejí si tam zahrají různé sporty. Dělníci už na místě postavili branky na fotbal nebo dva koše na hraní basketbalu," uvedl Kalousek. Změnu musí příští úterý schválit ještě brněnští radní.

Místním vadilo, že kolem hřiště měli dělníci postavit palisádu. „Mantinely schováme a použijeme na hřiště, kde budou potřeba," doplnil Kalousek. Město hřiště opravilo s dalšími dvěma. Jejich přestavba vyšla na téměř pět milionů korun. (zez)