Oceněná pálivá omáčka vznikla podle Jaška experimentem. „Med jsme zaměnili za výtažek, který se používá i při výrobě piva. Místo jablečného octa jsme použili sladový a místo jemného tymiánu aromatický rozmarýn a šalvěj. Navrch jsme přidali pořádnou dávku chilli,“ popisuje muž.

Nadšenci a zakladatelé firmy My-Chilli se seznámili právě díky společné vášni. „Bavilo nás nejen jedení papriček, ale také výroba omáček. Připravovali jsme je pro nejbližší okolí, které ujíždělo na našich zásobách,“ poznamenává kuchař.

Neznámý zloděj ukradl kolo za sto tisíc. Týmu motocyklového závodníka na velké ceně
Zloděj ukradl kolo za sto tisíc. Týmu motocyklového závodníka na velké ceně

Omáčky nabízelii na soutěži pro milovníky ostrých pokrmů. „Lidé velmi chválili jejich chuť. Před šesti lety zachutnaly také zkušenému jedlíkovi z Austrálie. To byl impuls k myšlence věnovat se chilli na profesionální úrovni. Před čtyřmi lety jsme otevřeli firmu,“ doplňuje osmatřicetiletý muž.

Své produkty vyrábí v Blučině na Brněnsku. „Žijeme na jižní Moravě, kde také často nakupujeme suroviny pro výrobu od místních farmářů,“ uvádí kuchař.

Po několika letech už jemně pálivá jídla nevnímají a při výrobě musí spoléhat na kolegy. „Velmi pálivé poznáme, ale vypěstovali jsme si toleranci a vlastně i trochu závislost,“ přiznává Jašek.

Jeho nejoblíbenější omáčka je z uzených papriček. „Ostrým si dochucuji téměř každé jídlo. I sladké si posypu třeba sušeným chilli,“ přiznává.

Plné parkoviště.
Kde máme parkovat?, ptají se řidiči v Brně po zavedení rezidentního parkování