Zatímco nyní večerní linka z Brna odlétá ve tři čtvrtě na deset a v bavorském městě přistává ve čtvrt na jedenáct, nově ve všední dny vzlétne již v sedm hodin večer. V Mnichově budou lidé pět minut po osmé. „Kvůli tomu, že v současnosti linka z Brna v Mnichově přistává až po poslední vlně odletů dále do světa, využívají ji zejména cestující, jejichž cesta v Mnichově končí. Dřívější časy přilákají i ty, kteří v Mnichově přesedají na návazné lety do dalších destinací a tím také stoupne vytíženost linky,“ řekl jihomoravský hejtman Bohumil Šimek. Časy poledního spoje do Mnichova zůstávají stejné.

Ilustrační foto
Koncern devíti městských firem dostal zelenou. Brnu má ušetřit miliony


Do bavorské metropole se z Moravy létá od roku 2015. „V roku 2016 využilo linku přes dvanáct tisíc cestujících, letos dosáhla linka stejného počtu přepravených cestujících již koncem léta,“ uvedl obchodní ředitel společnosti BMI Regional Fabrice Binat. Od devatenáctého září bude na lince létat i letadlo Jihomoravského kraje a Brna.


Kromě času večerních odletů linky do Mnichova zimní letový řád přinese změnu jen na lince společnosti Ryanair do Londýna. „Jde o každoroční změnu, po skončení letní sezony budou letadla Ryanairu z Brna do Londýna létat jen pětkrát týdně. Nepoletí v úterý a ve středu,“ poznamenala mluvčí brněnského letiště Kateřina Pichalová.


Definitivně však od podzimu zmizí odlety do Eindhovenu. Jak už Brněnský deník Rovnost dříve informoval, dopravce WizzAir se rozhodl od konce října linku zrušit.

Brněnské letiště v Tuřanech - ilustrační foto.
Linka z Brna do Eindhovenu končí. WizzAir ji v říjnu zruší