Podpora dobrovolníků představitele nemocnice až překvapila. „Všem moc děkujeme za to, že jsme během velmi krátké doby mohli zajistit bavlněné roušky pro všechny. Takové množství a jsme velmi vděční,“ řekla Jana Jarešová z nemocničního Mezinárodního centra klinického výzkumu, která se ujala koordinace distribuce roušek od dobrovolníků směrem k zaměstnancům.

Zaměstnanci nemocnice zatím dostali 2 290 roušek, další čtyři tisíce jsou ve skladu. „A další jsou ještě na cestě. Šest a půl tisíce roušek je neskutečné množství, proto jsme je mohli věnovat nejen zdravotníkům, ale i jejich rodinným příslušníkům,“ doplnila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Výjezdový tým na odběr vzorků pro testy na koronavirus. Ilustrační foto
Na jižní Moravě je 289 lidí s Covid-19. U svaté Anny přijali další těžce nemocné

Další roušky nyní nemocnice bezprostředně nepotřebuje. „Chtěli bychom všechny šikovné amatérské i profesionální švadlenky a krejčí poprosit, aby již nyní své roušky nabízeli tam, kde jich prozatím dostatek nemají. Například do domovů důchodců, azylových domů a podobně,“ řekla Jarešová. Pokud by u sv. Anny opět roušky chyběly, dá nemocnice včas vědět na svém webu a sociálních sítích.