„Přesně ve čtyři hodiny ráno oznámili svědci městské policii, že v Kšírově ulici znovu, stejně jako v druhé polovině září, poskakuje klokan," sdělil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci podle něj po předchozích zkušenostech pojali podezření, že se jedná o Skippyho. „Jenomže množství zeleně v Horních Heršpicích hrálo ve prospěch klokaního uprchlíka. Vyslaná hlídka tak po něm hodinu marně pátrala," připustil mluvčí.

Městským policistům tak pomohli až další dva volající. Klokana viděli skákat po silnici ve směru ke kruhovému objezdu v Kšírově ulici. To už Skippyho hledaly dvě hlídky," řekl Ghanem.

I pro dvě hlídky strážníků ale byl klokan více než zdatným soupeřem. „Pohyboval se tak rychle a natolik nepředvídatelně, že ho někteří svědci viděli opakovaně a na tísňové lince oznámili pohyb dokonce hned dvou či tří klokanů," popsal Ghanem.

V sedm hodin ráno nakonec strážníci Skippyho vypátrali na travnatém prostranství u Sokolovy ulice. „Sledovali ho k Dufkovu nábřeží a odtud ho čtveřice městských policistů za pomoci pracovníků městské části zahnala zpět do místní minizoo," uzavřel mluvčí.

Podle starosty městské části Brno-jih, které Jižanský dvorek patří, Josefa Haluzy, dává klokanovi příležitost k útěku pravděpodobně stavba kanalizace. „V jednom výběhu teď pracují dělníci na stokové síti. Klokan zřejmě prolézá mezi jednotlivými výběhy a tak se dostane i ven," řekl starosta. Dodal, že zaměstnanci městské části v současnosti znovu kontrolují oplocení výběhů.