„Dohoda dnes ani možná nebyla. Pouze jsme se domluvili, že dráhy do příštího týdne doplní podklady, které po nich požadujeme,“ uvedl jihomoravský krajský radní Jaroslav Pospíšil, který se jednání účastnil.

Celou situaci minulý týden ve čtvrtek vyhrotil dopis Českých drah, ve kterém vyhrožovali, že pokud se do středy 16. ledna nedohodnou, pak od třetího března zruší provoz na šesti vytížených regionálních tratích. „Myslím, že vedení drah mrzí, že něco podobného napsali. Nezvážili všechny důsledky a nepřispělo to kvzájemným jednáním. Nicméně jsme se snažili jednat, jakoby dopis neexistoval,“ dodal Pospíšil.

Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly se věc vyřešila už minulý pátek. „Šlo ochybu úředníků, kteří nepostupovali šťastně. Naším cílem je dohodnout se. Musíme tedy dojít knějakému kompromisu,“ vzkázal Kubala.

Dráhy pro letošní rok za provoz regionální vlakové dopravy požadují pět set dvacet pět milionů korun, což je osedmapadesát milionů víc než vloňském roce. Kraj jim loni zaplatil čtyři sta šedesát osm milionů, letos jim chce dát osedm milionůvíc.