Fotbalový klub totiž od prvního připraveného záměru upustil. Nesehnal peníze. „Nepodařilo se nám do stanoveného data doložit ministerstvu školství všechny podklady pro získání dotace. Ta pro nás byla klíčová, protože představovala víc než polovinu nutné částky. Navíc se na ni vázala krajská dotace," vysvětlil Radim Buček z výkonného výboru klubu.

Důvodem zpoždění byly připomínky správy železniční dopravní cesty. Její kladné stanovisko potřeboval klub pro vydání územního rozhodnutí. Jenže musel udělat nový projekt.

Peníze na stavbu přislíbilo i město. Kvůli změně projektu však musí tuto pětimilionovou dotaci opět schválit zastupitelstvo. „Z naší strany je ale jasná podmínka, že součástí projektu bude stavba dvou nových tenisových kurtů, cyklostezka a dostatek parkovacích míst," uvedl mluvčí města Roman Skřepek.

S tím nový záměr počítá. „Oproti dřívějším plánům jsme upustili od nové tribuny. Společně s přilehlými šatnami ji jen opravíme," upřesnil Buček. Další změnou je nutnost původní hřiště mírně přesunout.

Úpravy v areálu mají postupovat ve dvou etapách. V první vznikne nové hřiště, které budou fotbalisté využívat jen na trénink. Zápasy krajského přeboru se mají dál odehrávat na současné zelené ploše. Ve druhé etapě se počítá se stavbou dvou nových tenisových kurtů a cyklostezkou, která propojí ulici Ostrovec a centrum města. Nový projekt už fotbalový klub předložil vedení města, které jej nyní musí projednat.

Na tom, aby se okolí fotbalového hřiště dál rozvíjelo, má zájem i tišnovský tenisový klub. V blízkosti hřiště jsou totiž čtyři tenisové kurty. Potřeboval by ale další. „Zájem o tenis je ve městě čím dál větší, hlavně u dětí. Máme už dvanáct družstev, z toho deset mládežnických," vyjmenoval předseda klubu Zdeněk Kunický.

Další dva kurty by potřebovali tenisté i pro lepší úroveň při turnajích. Klub navíc před osmi lety areál zrekonstruoval, v roce 2011 pak modernější tvář dostalo zázemí pro sportovce.

Víc sportovišť znamená pro místní obyvatele i víc příležitostí, jak trávit aktivně volný čas. „Některé z tenisových kurtů bývají v zimě zastřešené. Osobně bych ocenil, aby jich bylo víc. S rozvojem areálu k tomu třeba dojde. Fotbalisté pak snad budou úspěšnější, když získají lepší zázemí na trénování," poznamenal místní Vladimír Kučera.

Pokud se tišnovským fotbalistům podaří získat všechny potřebné peníze, mohli by na novém hřišti trénovat letos v září.