S návrhem na rozšíření míst k nabíjení přišly Teplárny Brno, s nimiž město při plánování konkrétních míst k dobíjení úzce spolupracuje.

Dobíjecí stanice pro elektromobily v Hodoníně.
Elektromobily na jižní Moravě: jen pro bohaté, běžný smrtelník na něj nemá

Nové dobíjecí stanice:
* Štouračova
* Vavřinecká
* Nad Dědinou

Nové zóny E pro elektroauta:
* Galandauerova
* Novoměstská
* Pod Kaštany
* Pod Nemocnicí
* Purkyňova
* Svážná
* Švermova
* Vaňhalova

„ Příslušné městské části s návrhem souhlasily a nyní po kladném stanovisku od rady města už nic nebrání umístění stanic ve zmíněných lokalitách. Postupně tak rozšiřujeme síť míst, kde si budou moci majitelé elektromobilů pohodlně dobíjet své vozy,“ zmínila brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Speciálních dobíjecích stanic tak nyní Brňané využijí devatenáct, v dalších osmi lokalitách přibydou také zóny E určené pro parkování elektroaut, která se zrovna dobíjejí. „Řidiči si musejí pro stání v této zóně zřídit oprávnění, které je bezplatné. Podle typu místa zde mohou stát buď čtyři nebo čtyřiadvacet hodin. Nově do této zóny zařazujeme parkovací místa v Galandauerově, Novoměstské, Pod Kaštany, Pod Nemocnicí, Purkyňově, Svážné, Švermově a Vaňhalově ulici,“ vyjmenoval městský radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Podle ekonoma Petra Pelce elektromobilita zatím Jihomoravany příliš neoslovuje. „Nahrává tomu i fakt, že elektromobily jsou dražší. Fanoušci elektřiny si musí počkat, až bude automobil dostupný. Tankovací stanice tomu příliš nepomohou. V další vlně elektromobility je totiž v plánu, že solární panely budou přímo na střeše a auto se bude dobíjet samo," poznamenal odborník.