Teď za svou kuchyni získala významné ocenění. V prestižním žebříčku Top restaurace 2014 se může pochlubit zlatou příčkou v kategorii evropská kuchyně. „Tohle ocenění pro nás má velkou váhu. Jelikož jsem vařil většinu života v Itálii, zaměřili jsme se právě na středomořskou kuchyni. Navíc si stojím za tím, že u nás pracuje jeden z nejlepších kuchařů v zemi," ocenil Viktorinovu práci ředitel restaurace Michal Prachař.

Bronzovou medaili ve stejné kategorii získal další brněnský podnik Pavillon Restaurant, stejným umístěním se pak ve skupině světové kuchyně může pyšnit sushi restaurace Koishi. „Tři ocenění pro restaurace v Brně poukazují na fakt, že lidé vyhledávají vyšší kvalitu a lepší jídlo i mimo hlavní město," uvedl organizátor Michal Hoblík.

Letos jde o už třetí ročník hodnocení. Do žebříčku vybírají přední kritici nejlepší restaurace, porota potom rozhoduje o medailích.

LENKA GRABCOVÁ