„Náměstí Svobody by sice bylo lepší, ale jsem rád alespoň za tuto možnost," řekl Petrů.
Ve středu o místě, kde se v následujících dnech budou scházet fanoušci modrobílých, rozhodla radnice Brna-středu. „Náměstí Svobody vzhledem k vytíženosti nepřipadalo v úvahu. Park na Moravském náměstí jsme zvolili proto, že při zápasech očekáváme vyšší návštěvnost a prostor, kde jsme promítali doposud, by nemusel stačit," upozornil starosta  Libor Štástka.
Pódium organizátoři postavili v místě, kdy bývá zimní kluziště. Obklopovat jej budou dvě velkoplošné obrazovky.
Pořádající agentura BM Media Production chystá pro fanoušky bohatý doprovodný program. „Před každým zápasem otevřeme okolo čtvrté odpolední, stánkaři tak budou pracovat jen do tří. Příznivci Komety se můžou těšit na nejrůznější soutěže i koncerty. Zítra například zahraje skupina Lidopop, v následujících dnech pak začínající a méně známé rockové kapely," shrnul organizátor Pavel Bartošek.
Moravské náměstí bude ve znamení fanoušků Komety.

PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE

Zároveň upozornil, že areál bude z bezpečnostních důvodů oplocený. „Platí i přísný zákaz vnášení vlastního alkoholu, pyrotechniky, zbraní a ostrých předmětů," doplnil Bartošek.
Některým ale davové šílenství nevyhovuje, a tak se raději vypraví do hospody. „Půjdu s kamarády do Kometa Pub Areny v Křídlovické ulici. Rezervaci máme už od úterý," řekl například student Tomáš Žižlavský. Tam je obslouží servírky ve speciálních týmových tričkách určených pro finálovou sérii.

MIROSLAV VOZDECKÝ