Přes den se návštěvníci naučili otevírat ústřice nebo si vyslechli přednášku o alternativních metodách výroby kávy. Lidé ochutnali například šneky na víně, polévku z grilované krevety nebo studenou polévku z melounů. „O molekulární mixologii mluvil na hlavním pódiu kuchař Jakub Jurka. Představili se také dva zahraniční michelinští kuchaři, Ital Federico Delmonte a Francouz Guillaume Delaunay," vypíchla zajímavosti v programu organizátorka akce Marie Šotkovská. Lidé si v areálu festivalu kupovali jídlo na takzvané florény. Jeden stojí pětadvacet korun. V ceně jednodenní vstupenky je deset florénů, další si mohou návštěvníci dokoupit na místě.

Festival na hradě začal už v pátek. V sobotu končí v devět hodin večer, v neděli pokračuje od jedenácti hodin dopoledne do sedmi hodin večer. Vstupenku návštěvníci pořídí za pět set korun.