Podle původního plánu měl H-park rozšířit řady brněnských mrakodrapů. Kvůli ekonomické krizi se ale výstavba nejdříve o tři roky opozdila a nakonec se stavba mrakodrapů odložila na neurčito. „Povolení na stavbu mrakodrapů stále platí, ale nejsme zatím rozhodnutí, jestli je postavíme. Zatím jsme s H-parkem spokojení tak, jak je," řekl jednatel investorské společnosti Raiffeisen Leasing Alois Lanegger.

Obchodní centrum leží v rozvíjející se části města, která je však závislá na důležitých dopravních stavbách – novém nádraží a velkém městském okruhu. „Plány, které s touto oblastí město má, nám vyhovují. Chceme zabojovat za prodloužení Pražákovy ulice, která půjde paralelně s Heršpickou," dodal Lanegger.

Nájemci si cení umístění H-parku poblíž centra. „Jsme rádi, že jsme získali místo, kde jsme vidět," ocenila ředitelka české pobočky firmy Kärcher Milada Skutilová.

V H-parku teď sídlí prodejna čistících potřeb a technologií, pneuservis nebo obchod se zvířecími potřebami. Mají k němu přibýt ještě dvě plochy o celkem pěti tisících metrech čtverečních. Celkem má výstavba stát dvě stě milionů korun.