Hejtman v dopise vyjádřil přesvědčení, že komunikace kraje s městem vyjasní sporné otázky týkající se organizace a placení závodů. „Věřím, že společně nalezneme cestu k jejich zajištění," uvedl v dopise Hašek.

Otevírá tak znovu otázku spolupořádání Grand Prix. Letošní ročník závodů je v ohrožení kvůli tomu, že Automotodrom dosud nezaplatil promotérovi Dorně takzvaný zalistovací poplatek 70 milionů korun za loňský ročník. Jeho zaplacení je přitom ze strany Dorny podmínka pro pořádání letošního ročníku.

Vláda poslala kraji na zalistovací poplatek 30 milionů korun, aby je zaslal Dorně. Z krajského účtu ale peníze neodešly. Hejtman Hašek totiž zjistil, že peníze jsou určené na zaplacení letošního ročníku a sdělil okruhu, že se zaplacením loňského poplatku okruhu pomoct nemůže. Situace je tak stále otevřená.

Primátor Vokřál se chce do věci vložit. „Vím, že Dorna ztrácí trpělivost. Budu jednat s ministrem financí Andrejem Babišem. Důležité je, aby došlo k dohodě mezi lokální samosprávou a ministerstvem a také pořadatelem," zdůraznil Vokřál.