Tak skončilo tří a půlleté čekání na novou křižovatku. Dnes se Hlinky otevřely řidičům, cyklistům i chodcům. Představitelé města si od nové křižovatky slibují především klidnější centrum.

„Je to otázka celého západu Brna. Tato oblast se nám zprůjezdní a odebere auta z centra města. Lidé určitě budou hledat rychlejší spojení, zvlášť v letních měsících. Nesmíme zapomenout ani na Velkou cenu. Letos se čeká kolem milionu návštěvníků, kteří budou využívat tuto křižovatku. Je to opravdu velice důležité dopravní dílo v Brně,“ řekl na počest křižovatky primátor města Roman Onderka.

Zákazy vjezdu na křižovatce respektoval a nové silnice si zkusil projet až dnes. „Byl jsem se dívat na stavební práce a proplétal jsem se mezi stavební technikou. Dnes mám ale v úmyslu projet si ji naostro,“ usmíval se Onderka.

Většině řidičů a cyklistů se desítky tisíc tun betonu v Hlinkách zamlouvají. „Líbí se mi to. Celá křižovatka se mi zdá dobře vyřešená i pro cyklisty a chodce. Řešení se mi zdá bezpečné,“ řekla například Božena Kličková.

Více informací zde:

brnensky.denik.cz/zpravy_region/hlinky_krizovatka_brno_2007062.html