Podle Matěje Hollana z Žít Brno je z výsledků voleb zřejmé, která témata nejsou pro Piráty podstatná. „Jsou to témata spojená s našimi lidmi jako kultura, doprava či územní plánování, protože si na kandidátku nepustili nikoho, kdo tato tři témata řeší,“ komentoval Hollan.

Finále N-trophy v brněnském univerzitním kampusu.
Z bohunického kampusu se stala vesmírná loď. Soutěž ovládli brněnští studenti


Zda budou členové hnutí usilovat i o další místa pirátské kandidátky Hollan odmítl komentovat. Připustil však i další možnosti kandidatury členů Žít Brno jako je spojení s jinou politickou stranou či hnutím nebo samostatnou kandidátku. „Jsou různé varianty, neumím říct, ke které se přikloníme. Ve vedení Žít Brno jsme si řekli, že nás primárně zajímá udržet naše témata v politice a zabránit tomu, aby se vrátila koalice ODS a ČSSD,“ dodal.

Pro postup do druhého kola pirátských primárek bylo nutné získat nadpoloviční počet hlasů. „Celkem bylo odevzdáno jedenáct platných hlasovacích lístků. Alespoň šest hlasů získali Martin Freund, Ondřej Kotas, Marek Fišer, Markéta Gregorová, Róbert Čuma a Lukáš Mamula,“ informoval na fóru třetí místopředseda krajského sdružení Pirátů Petr Springinsfeld.

O tom, kdo přední místa pirátské kandidátky obsadí, se rozhodne ve druhém kole primárních voleb, které skončí ve středu.

Ilustrační foto
V medu byly léky, bistro se hemžilo šváby. Kontrolami neprošel každý desátý