Návštěvníci, kteří dorazili na festival už dopoledne, museli oželet fandění českým biatlonistkám ve vytrvalostním závodě na olympiádě v Pchjongčchangu. Jejich klání pořadatelé kvůli silnému větru zrušili.

Fanoušci tak drželi palce alespoň Nikole Zdráhalové a Karolíně Erbanové na rychlobruslařském oválu. Mezi nimi byli mimo jiné Pazourovi, kteří dorazili na festival až z jižních Čech. „Kluci mají zrovna jarní prázdniny a mají rádi sport, tak jsme vyrazili na dovolenou do Brna,“ vysvětlila Dagmar Pazourová.

Olympijský festival v areálu brněnské výstaviště - na snímku brněnský olympionik v šermu Alexander Choupenitch.
Oslavy medailí? Tančení, pivo a Gott, vzpomíná Choupenitch na Rio

Erbanová nakonec dojela v závodu na kilometr na sedmém místě. Zvítězila Nizozemka Jorien ter Morsová.

Zajímavou podívanou nabídli divákům před velkoplošnou obrazovkou v pavilonu Z hokejisté Slovenska, kteří si překvapivě poradili v úvodním utkání skupiny B s týmem olympijských sportovců z Ruska 3:2.

Valentýnská středa zaujala setkáním jmenovců biatlonisty Ondřeje Hoška a hráče biliardu Ondřeje Hoška. Dvaadvacetiletého brněnského biatlonistu nechával Valentýn klidným. „To, že je dnes Valentýna, jsem se dozvěděl až ráno z rádia,“ smál se Hošek, který v pondělí odjíždí na soustředění do Jablonce.

Na brněnský Olympijský festival přicestoval i bývalý reprezentant České republiky v severské kombinaci a čtyřnásobný olympionik Pavel Churavý, který navštívil i redakční zónu Deníku. „Je bezvadné, že si tady děti vyzkouší tolik sportů. Já jsem nikdy neměl příležitost něco podobného okusit,“ řekl Churavý, jehož největším úspěchem je páté místo z olympiády ve Vancouveru z roku 2010.

Ve čtvrtek navštíví v půl druhé odpoledne redakční zónu Deníku šachový velmistr David Navara. Sporty na Olympijském festivalu se chystají vyzkoušet Jiří Holík, mistr světa a olympijský medailista v ledním hokeji, bronzoví olympionici z Ria Jan Štěrba a Daniel Havel, kteří zkusí také komentování hokejového zápasu z Nagana.

Olympijský festival v areálu brněnské výstaviště - na snímku brněnský olympionik v šermu Alexander Choupenitch.
Na festivalu se předvedli i sledge hokejisté, Choupenitch zkoušel snowboard