Profesionálně se svému koníčku začal věnovat před šesti lety. „Jako dítě jsem hrál na počítači asi jako každý. Potom jsem objevil online hry a poznal další lidi se stejnou zálibou. Hodně mě zaujala možnost hrát v týmu. Složili jsme svůj vlastní a přihlásili se na ligové turnaje. Před třemi lety jsme byli na mistrovství republiky druzí," popisuje Weiss.

Na šampionátu soutěží v akční „střílečce" Counter-Strike. „Ale jinak mám rád hlavně strategické hry," říká. Jeho herní přezdívka je Bordel. „Upozorňuji, že to znamená nepořádek. Dostal jsem ji už jako dítě v turistickém kroužku," směje se Weiss.

Mistrovství je vyvrcholením celé hrací sezony. „Týmy po dobu osmi měsíců sbírají body v různých ligových turnajích a nejlepších osm z celé republiky se kvalifikuje do finále," vysvětluje princip.

Weisse však jeho koníček neuživí. Pracuje proto jako kontrolor softwarových programů v Brně. „Česká scéna počítačových her není tak zralá, aby hráče podporovala finančně. Třeba jinde Evropě členové herních týmů dostávají platy, ale u nás ještě není taková podpora sponzorů," prohlašuje.

Hraní plánuje postupně ukončit. „Už jsem na to starý. Každý rok, přicházejí noví hráči, kteří na to mají více času. Do budoucna se chci víc věnovat práci. Čekám však na nějaké pěkné umístění, abych skončil s dobrým pocitem," dodal.
Soutěž pokračuje do neděle.

VERONIKA PAPOUŠKOVÁ