VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

6.6.2014 4
SDÍLEJ:

Špilberk food festival v Brně. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

V ceně vstupenky za 1550 korun je třicet festivalových florénů na útratu. „Asi si ještě jednou tolik přikoupíme," plánuje Kotas. Jeden stojí pětadvacet korun.

Slunce krátce po poledni pálí a největší fronta je na hlavním špilberském nádvoří u stánků s vínem a pivem. Vladimír Vašíř přijel na festival až z Krnova na Bruntálsku. „Zatím mapuji terén, ještě jsem žádné jídlo neměl," říká lékárník. Těší se hlavně na středomořskou kuchyni.

Ve dvě hodiny odpoledne organizátoři festival slavnostně zahajují. Janko Martinovič předvádí sabráž, tedy otevření láhve vína šavlí. Podaří se až napodruhé. Špunt s kusem hrdla odletí několik metrů daleko, kde ho bere ho do ruky malá školačka. „Vidíš, máš suvenýr," komentuje to její matka.

Hradní bránou přichází Iva Kubartová s manželem. Na festivalu je už podruhé. „Přišli jsme už dnes, slyšela jsem, že loni bylo o víkendu plno," říká žena.

Na pódiu začíná show italského šéfkuchaře Stefana Ciottiho. „Nepředpokládám, že se něco přiučím. V kuchyni jsem nemehlo," směje se Kubartová a odchází si prohlédnout nabídku restaurací. Za šest florénů pořídí například grilované kachní prso s pomeranči nebo za dva florény lanýžovou čokoládovou pěnu.

Mezitím Ciotti vysvětluje, jak připravit bramborové ravioli plněné hovězím masem s rajčatovou omáčkou. „Používám brambory s méně škrobem. Nakrájím je a ještě propláchnu pod vodou," radí odborník.

Jeho vystoupení uvidí návštěvníci i o víkendu. Vstupné na jednotlivé dny stojí pět set korun, v ceně je deset florénů.

Autor: Kateřina Foltánková

Stravujete se často v restauracích?

ANO

23 %

NE

77 %

Hlasovalo: 64

Anketa byla ukončena

6.6.2014 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Radek Holomčík.

Nová vláda bude průšvih, nebo velký průšvih, říká Pirát Radek Holomčík

Chátrající Esslerova textilka v brněnských Obřanech

V maloměřické textilce opravili turbínu. Majitel plánuje i další rekonstrukce

Pivarník se vrací do Plzně. Předposlední Zbrojovka se pokusí překvapit

Brno /INFOGRAFIKA/ – Ve Zbrojovce odkoučoval pouze jedno soutěžní utkání a v tom dalším se vrací na místo, které zná velice dobře. Brněnský trenér Roman Pivarník v neděli od pěti hodin odpoledne povede své svěřence do boje proti suverénní Plzni, která v nejvyšší fotbalové soutěži zatím neztratila ani bod.

OBRAZEM: V Královopolském tunelu hořelo. Hasiči a záchranáři trénovali zásah

Brno /FOTOGALERIE/ - V brněnském Královopolském tunelu se srazila dvě auta a začalo hořet. Cvičení s takovým scénářem absolvovali v pátek jihomoravští hasiči. Královopolský tunel je totiž od pátečního večera kvůli pravidelné údržbě uzavřený, což umožnilo hasičům a záchranářům cvičení uskutečnit.

Chci být poslankyní i náměstkyní hejtmana, říká Taťána Malá po úspěchu ANO

Brno, Praha /ROZHOVOR/ – S výraznou převahou zvítězilo v letošních parlamentních volbách hnutí ANO. Za Jihomoravský kraj do Poslanecké sněmovny spolu s dalšími kandidáty míří i lídryně krajské kandidátky Taťána Malá. „Pokud to bude v mých silách, chci být poslankyní i náměstkyní hejtmana,“ vzkázala voličům.

Čtvrt roku života lvů v Brně: líbánky pokračují, lvíčata zatím na cestě nejsou

Brno /FOTOGALERIE/ – Stále se nemohou nabažit nového výběhu ani jeden druhého. Lev Lolek a lvice Kivu žijí v brněnské zoo již čtvrt roku, lidi se na ně mohou chodit dívat už dva měsíce. „Soužití Lolka a Kivu je od začátku velmi harmonické, zatím jsme mezi nimi nezaznamenali žádný konflikt. Oba velmi rádi tráví čas spolu, olizují se, hrají si,“ popsala život dvojice králů zvířat kurátorka chovů savců v brněnské zoo Dorota Gremlicová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení