„Objížďka povede přes Oslavany. Vzhledem k tomu, že je to celkem dlouhá trasa, budou se měnit i jízdní řády autobusových linek,“ objasnil mluvčí Jihomoravského kraje Jiří Klement.

Linky z Ivančic ve směru na Moravský Krumlov, Dukovany a Hrubšice tak lidé mohou čekat od prvního dubna změny. Stejně tak i na trase z Brna.
„Změní se taky časy odjezdů a příjezdů autobusů. Například spoje z Brna přes Ivančice do Dukovan nebo Moravského Krumlova pojedou autobusy dřív než dosud,“ upozornil Klement.

Na několik měsíců pocítí změny i cestující linky integrovaného dopravního systému číslo 431. Ta jezdí z náměstí v Ivančicích do Hrubšic. Nyní pojede jako přímá linka přes Oslavany. „V úseku z ivančického náměstí až do Oslavan pojede autobus jako linka 423,“ popsal Klement.

Cestující by si podle něj měli přesný čas odjezdů autobusů pro jistotu zjistit předem. „Budou vystaveny objížďkové jízdní řády. Trasy linek si lze ověřit i na stránkách www.idos.cz,“ doplnil Klement. Během oprav se přes most dostanou pouze chodci. Pro ty bude přistavena provizorní lávka.

Důvodem uzavírky je kompletní rekonstrukce mostu i přilehlé silnice. Starý most byl postaven v roce 1923 a dnes už nevyhovuje chodcům ani větším autům. Po rekonstruci by měli mít na most přístup i chodci, pro které tu bude vytvořen nový chodník.