Historie sboru je velmi bohatá. „Na konci druhé světové války získal sbor jako válečnou kořist přenosnou stříkačku PS-8 z roku 1943," prozradil starosta sboru Pavel Borkovec. 

Policisté na místě střelby v Ostopovicích na Brněnsku.
Střelba v Ostopovicích: zavládl smutek. Známí rodiny jsou v šoku, říká starosta

SDH Lesní Hluboké
Rok vzniku: 1911
Počet aktivních členů: 39
Počet členů zásahové jednotky: 10
Starosta SDH: Pavel Borkovec
Velitel zásahové jednotky: Josef Hotárek 
Kde sídlí: Lesní Hluboké 46 
Motto: Bohu ku cti, bližnímu ku pomoci  

Hasiči se aktivně účastní společenského života v obci. „Pořádáme třeba pálení čarodějnic nebo hasičský ples,“ řekl Borkovec. 

Zbrojnici mají ve stejné budově, jako je úřad obce. Loni ji rekonstruovali. „Vybudovala se nová šatna pro zásahovou jednotku a dům se zateploval,“ přiblížil Borkovec. Od loňského roku mají i nové hasičské auto, zaplacené z peněz od obce a z dotací.

Děti se vžívají do role dobrovolných hasičů

Práci dobrovolných hasičů si každý rok mohou vyzkoušet děti v Lesním Hlubokém při dětském dni. Sbor ho už několikátým rokem pořádá ve spolupráci s obcí a dámským spolkem Hlubočanky. „Děti vždy čeká překážková trať formou hasičského útoku, roztahování hranic i další prolézání,“ přiblížil velitel zásahové jednotky Josef Hotárek.

O ukázky se starají i hasiči z Rosic a policisté. „Akce bývá úspěšná, jezdí sem i lidé z okolí,“ řekl starosta sboru Pavel Borkovec. Děti ve sboru nejsou, dětského dne se tak účastní především ratolesti, které s požárním sportem žádnou zkušenost nemají. „Soutěž není vyloženě na čas. Je to spíš proto, aby se děti pobavily a mohly si to vyzkoušet,“ dodal Hotárek. 

HANA KOTOUČOVÁ

Ilustrační foto.
Nový hypermarket u modřické Olympie: Postaví druhý Globus na jižní Moravě