„Týká se nejen nadzemní části objektu se sálem, ale také technologického centra v podzemí či propojení s budovou Besedního domu a jeho úprav,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný. Jedná se o práce spojené s takzvanou druhou etapou.

Představitelé kraje přispějí na projekt dohromady sto miliony. V dubnu zástupci města podali na ministerstvo kultury žádost o šestisetmilionovou dotaci. Právě tuto částku se zavázalo Brnu na projekt poskytnout.

Nový koncertní sál pro Filharmonii ve zmenšené verzi dorazil do Brna na výstaviště. Do dřevěné bedny se vešel sál v měřítku 1:10. Na výstavišti na něm bude tým akustika Yasuhisy Toyoty provádět  měření a ověřovat své výpočty.
VIDEO: Představili koncertní sál Filharmonie Brno, zatím jako zmenšenou maketu

Z městského rozpočtu poputuje na stavbu dohromady 964 milionů. „Nezanedbatelný je také podíl městské firmy Brněnské komunikace, která vynaložila přes 330 milionů na takzvanou první etapu,“ doplnila brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Centrum má poskytnout špičkové zázemí hudebníkům. Uvnitř vznikne koncertní sál pro 1200 diváků. Lidé se mohou těšit třeba i na kavárnu.

Vizualizace Janáčkova kulturního centra podle návrhu ateliéru M1.
Významný posun pro Janáčkovo kulturní centrum: žádají o šest set milionů

Výstavba šestipatrové budovy má začít na konci první poloviny příštího roku. Hotová má být za několik let.