Ty pořádá brněnský magistrát již od roku 2011. „Hostům nabízíme typická polská jídla, snažíme se vždy vybrat ty nejtradičnější pokrmy," popsal majitel restaurace Baroko, která Dny polské kuchyně pořádá, Petr Vlček.Žurek, golabki anebo mazurek. Některé z těchto jídel mohou od pondělí ochutnat lidé na Dnech polské kuchyně, které jsou součástí festivalu Dny polské kultury v Brně.

Zájemci o ochutnání polských jídel, třeba polévky z žitného kvásku a brambor žurek, kapustových závitků plněných masem golabki anebo koláče s čokoládovou polevou mazurek, si je mohou objednat až do poloviny dubna. „Do festivalu jsme se zapojili již potřetí. Na jídlo k nám přišli i polští hosté. Mezi lidmi vidíme, že mají o vyzkoušení typických polských jídel zájem, protože nám mnozí hosté řekli, že přišli speciálně kvůli nabídce polských pokrmů," doplnil Vlček.

Šestý ročník festivalu Dny polské kultury v Brně se kromě polské kultury obecně bude věnovat i partnerskému městu Brna, polské Poznaňi. Zájemce čekají kromě Dnů polské kuchyně také tematické výstavy, koncerty a přednášky v Knihovně Jiřího Mahena či přehlídka polských filmů v kině Art.