Start jste měl vynikající. Proč jste se poté začal propadat?
Nedokázal jsem udržet druhé místo. Podvozek motorky nebyl stoprocentní, i tak mě však stroj nezklamal. Chtěli jsme ho dovézt v pořádku do cíle a to se nám podařilo. S šestým místem jsem spokojený.

Vypadalo to, že máte problém se štítem na helmě. Co se stalo?
Celý závod jsem hledí řešil. Na každé rovince jsem si ho otíral, vůbec jsem neviděl. Před zatáčkou jsem nevěděl, kdy mám začít brzdit. Trochu mě to omezovalo.

Ztratil jste tím hodně?
Nemyslím si. Kontakt s čelní skupinou jsem kvůli tomu neztratil, kluci tahali jednoduše víc. Na stupně vítězů jsem neměl.

Pršet začalo až v neděli. Bylo hektické přenastavovat motorku, i když jste se změnou počasí počítali?
Po ranním warm upu jsme udělali motorku měkčí, ale pak na chvíli přestalo pršet a mysleli jsme, že postupně vody bude ubývat. Nastavení jsme tedy vrátili. Bohužel to znamenalo chybu, vody stálo při závodě na trati ještě víc a stroj tak měl být měkčí. Na druhou stranu jsme měli výbornou převodovku.

Dost jezdců popadalo. Jel jste hlavou?
Snažil jsem se. Když jsem viděl, že kluci přede mnou zrychlují a já se necítím, netlačil jsem na pilu a raději jsem držel své tempo. Víc jsem se začal soustředit na to, co se děje za mnou. V úvodu jsem se cítil skvěle, tak jsem se snažil nahnat co nejvíc. Pak se to horšilo, i gumy odcházely.

Ve druhé skupině jste udával tempo. Bylo těžké držet ostatní za sebou?
Chtěl jsem je tam udržet co nejdéle. Věděl jsem, že jakmile půjdou přese mě, mohou mi hned cuknout dopředu. Cítil jsem soupeře zprava, zleva a snažil se je blokovat, co to šlo. Do zatáček jsem najížděl defenzivní stopu, aby mě nepředjeli. To se mi dařilo.

Před závodem byste šesté místo bral?
Ano. Za šesté místo shrábnu hromadu bodů, což se počítá.

Bude se vám po závodě honit hlavou, že jste mohl skončit i výš?
Jasně, ale už v závodě jsem to hodil za hlavu. Nazlobený na sebe nebudu, jel jsem, co to šlo. Nemá mě co štvát.

Hrál déšť ve váš prospěch?
Šance pro nás byly tentokrát stejné i za sucha. Celý víkend jsme vždy končili okolo desítky.

Vynervovalo vás, že začalo pršet?
I když jsme s tím počítali, tak se přiznám, že jsem byl mnohem nervóznější než při předešlých brněnských startech. Mám tu hodně potenciálních sponzorů, přijel se na mě podívat i Andrej Babiš. To mi úplně na klidu nepřidalo.

Ministr Babiš se přišel podívat jako politik, nebo jako sponzor?
Jako politik, třeba ho zlomím, aby mě sponzoroval. (úsměv)

Co jste spolu probírali?
Spíš jsme se bavili o životě, ohledně motorek mi neradil.