Jméno nádraží mohou navrhovat až do konce srpna. „Poté budou o názvech hlasovat ve dvou kolech. Nejprve v září vyberou nejlepších deset návrhů a z nich poté v říjnu tři nejúspěšnější kandidáty. Nové jméno má být reprezentativní, jednoduché, snadno zapamatovatelné a také unikátní,“ popsala vedoucí oddělení marketingu brněnského magistrátu Barbora Podhrázská.

Ilustrační foto.
Hlavní vlakové nádraží? U řeky, rozhodlo ministerstvo. Chybí jen souhlas vlády

Podle brněnského primátora Petra Vokřála město nové nádraží nutně potřebuje. „Už uplynulo téměř sto let diskuzí o tom, kde má stát. Potřebujeme jej, protože současné nádraží z kapacitních důvodů nestačí. Soutěž spouštíme proto, že chceme, aby si lidé sami řekli, jak se má jmenovat,“ řekl Vokřál.

Soutěž o nový název nádraží• Návrhy na pojmenování zatím neexistujícího nádraží můžou lidé posílat od pondělí do konce srpna.
• V zářijovém prvním kole vyberou nejlepších deset.
• Ve druhém kole v říjnu rozhodnou o třech kandidátech. Na vítěze čeká odměna v podobě nevšedního zážitku.
• Mezi prvními návrhy byly v pondělí odpoledne třeba Pražské nádraží, BRNádr, Šalingrad hlavní nádraží či Brno – nádraží Kometa.


Soutěž vítá i starosta Brna-středu Martin Landa. „Doufám, že se do ní zapojí tisíce lidí, aby název byl reprezentativní a Brňanům něco říkal. Myslím, že třeba významných jmen, která se pro to hodí, máme v historii spoustu,“ uvedl.

Nápad do soutěže poslal i Brňan Jakub Škrla. „Nejlepší bude, když nádraží pojmenují po významné osobnosti. Jinak se bojím, že lidé odhlasují nějakou hloupost,“ konstatoval. Vlastní nápad neprozradil. Jméno mohou navrhovat lidé starší osmnácti let přes formulář online či v papírové podobě, který získají třeba na podatelně magistrátu.

Navrhnout název online můžete ZDE.

Reklamy na veřejných místech města Brna.
Stojí ladem, polepená billboardy. V Brně přibývá kol sloužících jako reklama