Skoro čtvrtmiliardová částka obsahuje také stomilionovou dotaci státu na zateplení školních objektů. „Zateplení se týká sedmi škol, dalších projektů je 11," informoval Juránek.

Například osm milionů korun dostane Gymnázium Slovanské náměstí v Brně, které má špatnou střechu. „Je ze čtyřicátých let minulého století a už není, jaká by měla být. Krytina vůbec nedrží," zdůraznila ředitelka Ilona Kopecká.

Peníze ale dostanou i další školy. „Poskytneme je na topení pro školu v brněnské Jaselské ulici, ale také na školy v Boskovicích, Znojmě nebo na Hodonínsku," vyjmenoval Juránek. Doplnil, že se kraj snaží vyřešit nejpalčivější problémy. „Chceme, aby se učilo bez problémů," dodal náměstek s tím, že většina prací by se měla uskutečnit o letošních prázdninách.

Jihomoravský kraj významně navýšil investice do školství kvůli tomu, že měl v roce 2014 přebytek v hospodaření více než 550 milionů korun. Kromě investic do školství chce kraj dát peníze na investice do dopravy, zdravotnictví a sociální oblasti a také začít předčasně splácet úvěr Evropské investiční bance.