Společnost měla za úkol spravovat a prodávat majetek v rozvojové oblasti na jih od středu města. A zároveň na rozvoj dohlížet. „Velkou část z cílů týkajících se prodeje majetku už společnost splnila. Sloučením chceme ušetřit velké náklady na vedení administrativy," uvedla zastupitelka a předsedkyně představenstva společnosti Naděžda Křemečková. Podle účetní uzávěrky vykázala společnost loni ztrátu asi čtyři miliony.

Předsedkyně představenstva zároveň ujistila, že v rozvojových projektech Jižního centra budou dále pokračovat následnické Brněnské komunikace. „Předseda a místopředseda představenstva Brněnských komunikací se účastní zasedání našeho představenstva. Představenstva mají zároveň dva společné členy. Zůstává tak zachovaná kontinuita," řekla Křemečková.

To potvrdil i předseda představenstva Brněnských komunikací Petr Kratochvíl. „Výměna informací funguje. Činnosti Jižního centra jsme schopni integrovat," řekl Kratochvíl.

Jižní centrum ovšem ještě před svým koncem konečně začne vydávat informace o své činnosti podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Jeho vedení doposud trvalo na tom, že jako soukromá firma tuto povinnost nemá. Po žalobě občanského sdružení Brnění, které se snažilo od léta roku 2011 dostat k informacím o historii nákupů a prodejů pozemků v Jižním centru a o smlouvě se společností Europark, a od podzimu 2012 vede soud skrze nevydané smlouvy s developerem Auparku, ovšem soudy rozhodly, že jako městská firma zákonu podléhá. „Ještě během úterý na mimořádném zasedání rozhodneme, jakým způsobem budeme informace vydávat," řekla Křemečková.