Nabízí jim to projekt Ochutnejte Moravu, který minulý měsíc spustila jihomoravská centrála cestovního ruchu. „Protože v kuchyni se zrcadlí životní styl každého kraje, jeho historie, geografické podmínky i způsob hospodaření, chceme umožnit pohled do tohoto zrcadla také návštěvníkům jižní Moravy,“ uvedla ředitelka centrály Zuzana Vojtová.

Lidé mají příležitost pochlubit se svými recepty na internetových stránkách www.ochutnejtemoravu.cz, kde stačí vyplnit formulář. Zatím se na webu sešla asi dvacítka kuchařských postupů od polévek po deserty. Zájemci si tak mohou obohatit znalosti při přípravě bramborových stryků se švestkami, pivovarského zelí nebo škvarkových pagáčků.

Projekt se zaměřil i na jihomoravské restaurace. Ty musí ve třetím říjnovém týdnu nabízet právě tradiční jídla z regionu. Soutěžní přehlídka zúčastněných podniků bude 20. října.