Přestože od rána mrholí, návštěvníci brněnského výstaviště kvůli počasí nepřicházejí zkrátka. Uchylují se totiž do pavilonu B, kde mají k dispozici více než stovku nastartovaných herních počítačů. „Vyzkoušet si mohou brýle pro virtuální realitu, velký zájem je i o Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Ti nejlepší bojují o ceny v hodnotách statisíců korun,“ popisuje za organizátory Dita Brančíková.

Milovníci reálného adrenalinu pak v hale V oceňují zejména lezeckou stěnu, lanovku u stropu nebo barmský most. Jednou z atrakcí je i pád z výšky do obřího polštáře. Na zážitek čekají zájemci i desítky minut. Skok statečně zdolává například Filip Drobek z Brna. „Zdálo se to jako velká výška, ale nakonec to nebylo tak vysoko. Skok byl super, ale znova už nepůjdu. Ta dlouhá fronta za to nestojí,“ říká.

Extrémním sportům patří i hala G1, kde běží závody freestyle BMX v jedinečné trojité minirampě. „Trojitá rampa stojí poprvé v České republice. Je to třicet metrů dlouhá mobilní překážka, na které kluci létají dost vysoko,“ upřesňuje Jan Valenta z pořádající agentury, který je sám vrcholovým sportovcem.

Motivaci na výstavišti nacházejí i lidé toužící po sportovní postavě. Profesionální trenéři zájemcům ukazují, jak se udržet ve formě. Ve fitness zóně si zkouší spinning, kruhový trénink nebo cvičení s vlastní vahou. V pavilonu A2 zase skáčou na trampolínách.

Výstava exotického ptactva na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně.
OBRAZEM: Exotičtí opeřenci rozzářili botanickou zahradu

Plný návštěvníků je třeba stánek vzpěračů z oddílu TAK Hellas Brno. „Zájem je neobvykle velký, přichází překvapivě i strašně moc malých dětí. Mí svěřenci se velice snaží, ukazují zájemcům základy vzpírání, konkrétně trh technický a nadhoz technický,“ vysvětluje šéftrenér vzpírání Milan Lutter.

V dalším pavilonu příchozí vítají průhledné chodící koule. Děti si v nich totiž zkouší Body Zorbing a nadšeně do sebe navzájem vráží. „Teď jsme přišli a holky už se těší, až si to vyzkouší. Chystáme se i do Family haly. Čas nás nežene, takže si to v klidu projdeme,“ svěřuje se Magda, která přišla s malou Lucií a Ninou.

Se stmíváním se návštěvníci začínají scházet v pavilonu A1. Stejně jako v loňském roce se chtějí pokusit překonání tanečního rekordu. Loni se při společném Flash Mobu sešlo 2052 tanečníků. Letos přicházejí nadšence podpořit třeba Ondřej Sokol, Roman Šebrle, Andrea Verešová a další hvězdy nebo youtubeři. U pódia se už půl hodiny před začátkem mačkají stovky lidí a další přicházejí.

O několik desítek minut intenzivního trénování na to je rozhodnuto. „Kolik nás tu je? Začíná to dvojkou, pak je tam jednička, trojka a pětka. Překonali jsme rekord,“ křičí z plných plic moderátor a přesto ho přehlušuje nadšený jásot 2135 tanečníků.

Ondřej Sokol se vrhá do náruče youtubera Fattyho Pillowa a dva tisíce rekordmanů se postupně rozchází. Své brány festival Life! otevře ještě jednou, v neděli ráno až do čtyř hodin odpoledne. Za vstupné lidé zaplatí 180 korun.

V pátek začal svatební festival. Lidé jej navštíví v hotelu Courtyard by Marriott Brno i v sobotu
Svatební trendy? Obnažená záda nevěst, modré tóny u ženichů, poodhaluje festival