Plány aktivistů se zatím z neznámých důvodů dostaly k policistům. „Nevíme, co se stalo. Někdo má pravděpodobně přístup do naší interní komunikace. Musíme být obezřetnější," sdělil ve středu jeden z organizátorů Jakub Patočka.

Aktivisté byli před akcí opatrní a nechtěli sdělovat detaily. Novináře tak pozvali až k brněnskému magistrátu. „Chtěl jsem vás tam zavést, ale když jsme zjistili, že je nádraží obklíčené policisty, akci jsme zrušili. Transparent na budovu pověsíme někdy jindy. Dnes to ale nebude," doplnil Patočka. Co by lidé na transparentu měli najít, ale nechtěl prozradit. „Je to poslední tajemství, které si necháváme," odůvodnil.

Podle plánů měli na střechu nádraží vylézt dva zkušení lezci a transparent tam pověsit. Jenže před začátkem už na střeše hlídkovali policisté. Střežili také vchody do nádraží. Situaci monitorovali od blízké pošty nebo z areálu Letmo. „Lezci, kteří měli transparent pověsit, mají dost zkušeností. Důležité při akci bylo, aby se nepoškodila historicky významná budova nádraží," vysvětlil Patočka. Aktivisté tak kampaň zahájí ve středu až ve čtyři hodiny odpoledne na Moravském náměstí koncerty a přednáškami.