Právě Brno v příštích dnech totiž hostí Katolickou charismatickou konferenci, kde budou účastníci až do neděle rozmlouvat na téma biblického mytí nohou. „Setkání je pro věřící, nevěřící i ty, co se teprve hledají,“ podotkl tiskový mluvčí brněnského připravného týmu František Schildberger.

Pořadatelé očekávají, že akci za tři dny trvání navštíví asi čtyři tisíce lidí. Celá konference začne dnes v sedm hodin večer mší svatou v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Mendlově náměstí.

„Na konferenci se schází velmi pestrá skupina lidí, mnoho mladých rodin s dětmi, setkání má mnohem neformálnější charakter než tomu obvykle bývá v kostelích,“ uvedl ředitel Pastoračního střediska brněnské diecéze Petr Nešpor. Přednášky, motlitby i neformální setkání se budou konat hlavně v areálu brněnského výstaviště v pavilonu F. Program budou tvořit také témata o problémech v manželství, drogách a organizovaném zločinu, koncerty a divadelní vystoupení pro dětí.

Hlavním hostem bude katolický kněz a profesor na univerzitě v Lublinu Jan Sergiusz Gajek, který se akce účastní poprvé. Záštitu nad akcí převzal brněnský biskup Vojtěch Cikrle a hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.