Společně s Valchařskou ulicí dělníci opraví i Maloměřický most. „Ulice proto bude zavřená už od Tomkova náměstí,“ uvedla Zuzana Šrámková z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Jeho zástupci ještě upřesní objízdné trasy.

Navržená je objížďka pro tranzitní dopravu přes Vinohrady, Ochoz, Kanice, Řícmanice a Bílovice. Uzavírka by neměla dělat problémy rodičům, kteří vozí děti do školy a školky v Cacovické ulici. „Nutnou dopravní obsluhu při uzavírce zohledníme,“ dodala Šrámková. Rozsáhlá oprava bude město stát více než 112 milionů korun.

Archeologická základna v Mikulčicích na Břeclavsku. Prostor pro bádající archeology navrhl tým z brněnského studia Pelčák a partner architekti.
O cenu za architekturu soutěží deset děl z jižní Moravy. Je to rekord

 Informace o opravě
∙ Rekonstrukce navazuje na opravy světelné křižovatky Karlovy a Provazníkovy ulice.
∙ Zahájení tramvajové výluky plánuje dopravní podnik na 11. září, kompletní dopravní uzavírka začne nejdříve 14. září.
∙ Navržená je objížďka pro osobní dopravu Karlovou ulicí, upřesnění dopravních úprav bude známé pozítří.

Připomínky k objízdné trase měli zástupci městské části Maloměřice a Obřany. „Navrhli jsme několik změn, pomoci má například přidání jednoho odbočovacího pruhu směrem z Karlovy ulice na Husovický tunel,“ sdělila starostka městské části Klára Liptáková.

Opravy se dotknou i cestujících v hromadné dopravě. Kvůli opravám kolejí a trolejového vedení pojede omezeně linka číslo čtyři. Výluka začne o několik dní dříve než uzavírka ulice. „Linka bude končit na Tomkově náměstí a z něj pak pojede autobusová linka 57 do Obřan. Trať je nutné modernizovat, například odhlučnit a snížit vibrace,“ informovala mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová.

Rekonstrukce dělá starosti brněnským řidičům. Obávají se hlavně hustého provozu. „Kolony jsou před Tomkovým náměstím v obou směrech neustále. Když se tam teď čeká i dvacet minut, při opravě to bude čtyřicet,“ zhodnotila dopravu dopravní špičce Renata Borská, která denně přes Tomkovo náměstí projíždí.

Ilustrační foto.
Nájmy v Brně jsou pro studenty drahé. Koleje je lákají na lepší služby