"Aktuálně je v naší péči dvacet nakažených na standardních lůžkách Kliniky infekčních chorob a jeden na umělé plicní ventilaci na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny," sdělil mluvčí nemocnice Pavel Žára.

Na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u svaté Anny byli v pátek čtyři pacienti s onemocněním Covid-19. "Všichni jsou na umělé plicní ventilaci a jejich zdravotní stav je vážný. Ve čtvrtek naši lékaři jednoho pacienta, jehož zdravotní stav se mírně zlepšil a měl dvakrát negativní test na Covid-19, přeložili zpět do břeclavské nemocnice," uvedla mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská.

Ilustrační foto
Virus na jižní Moravě zrychluje: denně dvojnásobně víc nakažených než v červenci

Za poslední týden přibylo na jihu Moravy 321 případů. "Za posledních čtyřiadvacet hodin jsme zaznamenali 56 nových případů v kraji, aktuálně je hospitalizovaných dvaatřicet lidí," uvedla Renata Ciupek z krajské hygienické stanice.

Fakultní nemocnice Brno bude jako jediná na jihu Moravy hospitalizovat i pozitivní pacienty vyžadující psychiatrickou péči, která není zvládnutelná na otevřeném oddělení. "Zároveň jsme připraveni i na rodičky pozitivní na Covid-19 a budeme dbát na zvýšenou bezpečnost necovidových rodiček," informoval Žára.

Denně tam testují kolem 150 pacientů, kapacita je ale až 220. "Od října bude otevřeno další odběrné místo pro pěší, díky tomu naroste počet možného testování až na zhruba tři sta pacientů denně," zmínil Žára.