„Nyní má jeden z našich žáků pozitivní test na Covid-19. Celá jeho třída přešla na distanční formu výuky do doby, než jeho spolužáci sami podstoupí test,“ řekl.

Úplné uzavření školy podle něj nehrozí. Zatím se vedení spoléhá na dodržování preventivních opatření, jako je nošení roušek ve společných prostorách.

Ilustrační snímek.
Královo Pole ruší slavnosti. Kvůli Covidu i akci pro důchodce

Mateřská škola a základní škola Kyjov je naopak kvůli koronaviru zavřená. Jejím zřizovatelem je Jihomoravský kraj. „Několik škol a školských zařízení mají lidi v karanténě, případně s pozitivními testy na Covid-19. Prozatím však nebylo třeba zavírat další školy z důvodu karantény,“ informoval mluvčí krajského úřadu Petr Holeček.

Uzavření škol by představovalo komplikaci hlavně pro rodiče. „Má dcera je ještě na prvním stupni. Doufám, že se jí žádné zpřísňování opatření týkat nebude,“ uvedla třeba Andrea Peřinová z Brna.

Kromě škol se Covidu brání i další instituce. Od úterý platí omezené úřední hodiny na úřadu brněnských Bohunic. S výjimkou pondělí a středy bude budova úřadu pro lidi zavřená.