Brňané tam zamířili na poslední dílnu výstavy Dotkni se vědy, která se koná u příležitosti pětadevadesátého výročí založení Masarykovy univerzity. Děti si vyzkoušely malování a modelování z hlíny, zkoušely si různé výtvarné techniky nebo historický kvíz o tom, jak se oblékaly princezny a rytíři. 

Na své si přišli i dospělí, kteří sledovali historický soudní proces, scénky z doby první republiky nebo skenování obličejů. „Skenování se odehrálo pod dohledem pracovníků a studentů z ústavu antropologie přírodovědecké fakulty, kteří vytvářejí databázi obličejů pro další výzkum," uvedla kurátorka výstavy Pavla Hudcová.

Návštěvníci akci chválili. „Přišli jsme s celou rodinou a děti si to moc užívají. Organizátoři myslí na všechny věkové kategorie a aktivity jsou hodně rozmanité. Nejvíc se nám líbil pán, který mluvil o bakteriích a dětem na plyšácích ukázal, jak vypadají," řekla například Tereza Bohátková. Zaujala ji také kostra na kole. „Když jsem si sedla na vedlejší kolo, viděla jsem na kostře, jak se moje kosti pohybují při jízdě," dodala.

Lidé si také mohli prohlédnout výstavu, která na čtyřicítce panelů přibližuje historické osobnosti, vědecké úspěchy univerzity a nejnovější výzkumy a poznatky badatelů univerzity z oblasti genetiky, kardiochirurgie, geografie, životního prostředí, chemie nebo práva. Výstava, kterou již navštívily více než tři tisíce lidí, končí 26. června.