Patří mezi ně například koupaliště v Zábrdovicích nebo Riviéra. „Oba areály ukončí provoz posledního srpna. Podle dlouhodobých zkušeností víme, že od počátku školního roku je návštěvnost koupališť minimální," uvedla Michaela Radimská ze společnosti Starez-sport, která koupaliště provozuje. Dodala, že prodloužení sezóny bez ohledu na počasí neplánují.

Až o týden déle pak mohou zájemci docházet například na koupaliště v Juliánově. „Budeme mít otevřeno ještě první týden v září, pak asi zavřeme. Nic ale není definitivní, v případě dalších extrémně vysokých teplot můžeme o prodloužení sezóny uvažovat," naznačil provozovatel koupaliště Petr Wagner.

Na letošní sezónu si však nestěžuje. Návštěvnost byla podle něj více než dvojnásobná oproti loňsku. „Vděčíme za to hlavně hezkému počasí a vysokým teplotám. Konečná čísla ještě nemáme, ale je možné, že o prázdninách přišlo až o osmdesát procet víc lidí než loni," dodal Wagner.

Pěknému počasí přičítá úspěch i vedoucí Koupaliště Riviéra Blanka Kytlicová. „Kvůli tropickým teplotám bylo město v létě extrémně vyprahlé a lidé se tak častěji chodili ochladit k vodě, kde jim bylo lépe než v rozpařeném bytě," vysvětlila.

Tamní koupaliště navštívilo za červen a červenec asi o šestapadesát procent více lidí než minulý rok. V Zábrdovicích pak byl nárůst přesně dvojnásobný. „Letošní sezóna byla pro koupaliště velmi vydařená. Je však třeba si uvědomit, že rozdíl je výraznější kvůli loňskému nepříznivému létu," upozornila Radimská.