Místo podle inspekce majitelé využívali způsobem, který neodpovídal hygienickým podmínkám. „Prostory provozovny pracovníci využívali i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu a bezpečnost potravin,“ uvedla inspekce ve zprávě na svém webu Potraviny na pranýři.

Kromě toho navíc podle ní provozovatelé riskovali kontaminaci potravin a prostory využívali i pro činnosti, které nesouvisely s provozováním potravinářského průmyslu. Navíc místo nezabezpečili před tím, aby do něj vnikli škůdci.

Jeden z majitelů pražírny Stanislav Burian se k situaci odmítl vyjádřit. „Nechci to komentovat,“ sdělil Deníku Burian.

Pražírnu se společníkem založili v roce 2014, podle svých webových stránek začínali s pražením kávy „v garáži“. Před zavřením provozovny prodávali různé druhy kávy, mezi nimi například brazilskou typu arabica. Kávu podle webu odebírali jednotlivci, domácnosti i firmy.

KLÁRA HRBÁČKOVÁ