„Jedná se již o osmý ročník této akce a pokrmy připravoval profesionální kuchař Petr Ocknecht. Tento specialista se entomofágií zabývá již jedenáctým rokem a uvedl pokrmy s hmyzem i na stoly špičkových restaurací," upřesnila mluvčí veletrhu Jana Tyrichová.

Milovníci hmyzí kuchyně si na výstavišti mohli nechat nabízené larvy a brouky upravit podle vlastního přání. Na první pohled možná vaření mouční červi nevypadají vábně, ale chutí připomínají celozrnný chleba. Mravenci mají údajně sladkou, skoro oříškovou chuť. Mezinárodní stavební veletrh na brněnském výstavišti v sobotu končí. Letos se ho účastnilo 706 firem, což je asi o desetinu méně, než předcházejícího ročníku. Zároveň se na výstavišti konal tradiční veletrh nábytku Mobitex, akce EnviBrno zaměřená technologie na ochranu životního prostředí a rychle rostoucí veletrh Dřevo a stavby.