Podle brněnského primátora Petra Vokřála byl anonym velmi vulgární. „O tom, komu konkrétně byl určený ani co přesně v něm bylo, mluvit nechci," prohlásil Vokřál. Jiný podobně útočný dopis radní nedostali.

Kvůli závažnosti výhrůžek už se ale anonymem zabývá policie. „Doufám, že vše způsobily jen emoce, ale nechtěli jsme nic podcenit. Na druhé straně je nutné říct, že atmosféra se trochu uklidnila a z obou stran je cítit ochota jednat," dodal Vokřál.

Lidé, kterých se pozastavená privatizace dotkla, ale vstřícnost vedení města necítí. „Mnoho lidí už zastupují právníci, přestože jsme se nechtěli obracet na soud. Vypadalo to, že se domluvíme, ale nestalo se. Pozitivní je možnost revize znaleckých posudků," uvedla Ivana Okurková z iniciativy I my jsme Brno, která nájemníky sdružuje.

Na svém dubnovém zasedání zastupitelé schválili ukončení prodeje městských bytů se slevou. Nově se budou obecní domy prodávat pouze za cenu obvyklou, která odpovídá tržní ceně nemovitostí.

Město tento krok obhajuje tím, že podle zákona o obcích se musí chovat jako řádný hospodář a pro poskytnutí slevy navíc nemá žádný důvod. „Kdybychom dál prodávali levně, mohli bychom mít problémy se zákony," řekla už dříve náměstkyně primátora Klára Liptáková.