Láska na první pohled mezi medvědy podle německých chovatelů nevzplanula. „Její budoucí partner Akiak je ve srovnání s Norinkou o poznání větší, ale chovatelé dají oběma tolik času, kolik bude potřeba,“ popsal mluvčí brněnské zahrady Michal Vaňáč.

Nový domov si ale medvědice oblíbila. „Byla velmi zvědavá a prohlédla si každý kousek nového domova. Většinou plavala a prozkoumávala všechny vodní plochy, které expozice nabízí. Také se šla podívat k velkým sklům a dále se seznamovala se svým chovatelem. Je velmi pozorná a veselá. Opravdu jsme si ji zamilovali,” řekla kurátorka rostocké zoo Antje Zimmermannová.

Noria se narodila jednadvacátého listopadu 2015. Pro její matku Coru je to už páté odchované medvídě. Na svou osm set kilometrů dlouhou cestu do Německa vyrazila Noria v sobotu patnáctého září. „Při nakládání vzorně spolupracovala, do přistavené bedny nastoupila na první pokus a nebylo tedy nutné ji uspávat. Část cesty spokojeně prospala a při jedné z kontrolních přestávek dokonce jedla,“ doplnila kurátorka chovu savců brněnské zoo Dorota Gremlicová.

Letní kino Brno-střed.
Letní kino Brna-střed letos navštívilo o dva tisíce lidí více