„Věřím, že toto spojení ocení každý turista, hlavně studenti, mladí lidé a příznivci módy. Vždyť právě Miláno patří mezi nejbohatší a nejrozvinutější města Evropy," řekl ředitel letiště Tomáš Plaček.

Změny čeká v rozložení prázdninových turistických linek. „Nejvíce lidí z Brna cestuje na řecké ostrovy, pak následuje Turecko a Bulharsko. Cestovní kanceláře teď hodně nabízí také zájezdy do Portugalska, kam jsme dosud nelétali," doplnil ředitel.

Letiště. Infografika

U cestujících roste zájem o cestování do Ruska. Od 1. dubna začne linka do Moskvy létat třikrát týdně a budou na ni navazovat spoje do 43 ruských měst. Zájem ruských turistů potvrzuje i ředitelka brněnského turistického informačního centra Petra Kačírková. „Ruští návštěvníci znají Prahu a Karlovy Vary a Brno je pro ně nově objevená destinace. Chystáme pro ně speciální balíčky například na prodloužené víkendy, kde mohou navštívit sedm památek UNESCO, které leží v stokilometrovém okruhu kolem Brna," podotkla Kačírková.

Loňský rok odbavilo brněnské letiště více než půl milionu cestujících. „Je to asi o dvacet tisíc lidí méně než loni. Nejvytíženější je letiště v červenci a srpnu, kdy odbavíme téměř sto tisíc lidí za měsíc," dodal Plaček.

ROZHOVOR S ŘEDITELEM BRNĚNSKÉHO LETIŠTĚ TOMÁŠEM PLAČKEM ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST