Pod rukama malých návštěvníků schovaných pod střechou provizorního stánku se objevují první barevné obrázky kaprů. Výtvarná dílna v centru Brna přilákala i ty nejmenší. „Moc se mi tady líbí. Namaloval jsem rybu," ukazuje tříletý Adam Fiala a chlubí se svým obrázkem. Na pódiu mezitím moderátor upozorňuje na další program. Za pár minut začíná divadelní představení.

Když se na jevišti představuje žena ve slaměném klobouku, na kterém trůní barevný pták, téměř všechny děti už sedí s rodiči kolem kašny v centru náměstí a pozorně poslouchají. Déšť mezitím ustává a tak je jedinou nepříjemnou věcí zjevení ježibaby.

Jak představení pokračuje, na místě se schází desítky dospělých. Od pěti hodin totiž začnou na náměstí hrát kapely. „První hraje čtyřčlenná bigbítová skupina Sugesce z Nosislavi, která chce prorazit a tak tady dostala šanci," vysvětluje moderátor akce Ondřej Urban.

Po vystoupení první kapely následuje alternativní rock skupiny Nechce se nám a večer zakončuje legendární brněnská skupina KERN, kterou si návštěvníci mohou užít až do půl desáté. Ti kteří se na Léto v centru na Moravském náměstí zatím nedostali, mají šanci v příštích týdnech. Akce pokračují každý pátek až do konce srpna.