„Čekám tu pět minut, jde to rychle," říká Ivana Skřivánková, která už stojí skoro u pokladny. Vzala s sebou dceru a Riviéru si vybrala, protože ji má blízko. „Přišla jsem až ve čtyři odpoledne, protože pak je levnější vstupné," vysvětluje důvod, proč se najednou vytvořily takové fronty.

U bazénů je tráva suchá a vydupaná. „Nevadí mi to. Pořád je to lepší než beton," konstatuje Renata Komendová z brněnských Žabovřesk. Na Riviéře se jí líbí právě přírodní prostředí. „Čekala jsem, že to bude ještě víc narvané," říká a její vnučka se zatím s další dívkou houpe na houpačce.

Kromě pokladních mají napilno i zmrzlináři. „Teď, co jsou ty vedra, jdou prodeje hodně nahoru," říká Lenka Štěpánková z Kuřimi na Brněnsku. Její stánek je poblíž silnice a každou chvíli tam odbočí nějaké auto. S pořádnou porcí točené zmrzliny je spokojená i malá dívka, která právě jede s prarodiči na chatu. „Je moc dobrá," chválí Veronika Tichá.

Podle zmrzlinářky mají lidé nejraději vanilkovou. „Někdy ji chtějí dát do krabice. Berou si ji i domů," doplňuje její kolegyně.