Příchozí si mohli odnést banány, okry, listy aloe vera nebo malé limety. Mohli také ochutnat nejvíce zapáchající ovoce světa durian, které se krájelo přímo před nimi. „Nejlepší jsou banány na pečení, nebo také avokáda, manga a ananasy. Prodávají tady i sušené banány,“ uvedla Lenka Skarupová.
V posledním patře tržnice se na dlouhém stole rozprostíraly pytlíky s kořením. Hned vedle nich sušené plody v raw kvalitě. Atmosféru na střeše tržnice dokresloval spolu s výhledem na celé město stánek s lisovanou cukrovou třtinou.
Daňové přiznání:
Jak ho vyplnit, do kdy podat, na co nezapomenout, kdy uplatnit slevuLidé ochutnali Afriku i ovoce pověstné svým zápachem
Brno – Přenést se z centra Brna do dálných končin mohli pomocí rozmanitých chutí návštěvníci tržnice na Zelném trhu. Přilákalo je tam ovoce sobotního festivalu Ochutnej Afriku v Brně, který už poněkolikáté pořádá česko-ugandský projekt Virunga.
Kliknutím zvětšíte
Chutě Afriky poznali Brňané v tržnici na Zelném trhu. Kupovali koření i šťávu z cukrové třtiny.
|
Foto: Deník / Eliška Koukalová
Veterány lákaly na výstaviště. K vidění byla i Corvette Stingray