1. SKOTSKÝ DEN

Kdy: sobota od 10 hodin

Kde: hrad Veveří

Vstupné: 150 korun

Prohlídku hradu Veveří bude v sobotu návštěvníkům zpříjemňovat skotská hudba. „Vystoupí kromě jiných dudácký band The Rebel Pipers. Tanečníci naučí návštěvníky také tradiční skotské tance," upozornila kastelánka hradu Lenka Florková.

Při koupi vstupenky dostanou návštěvníci poukázku v hodnotě padesát korun, kterou mohou využít ve skotském baru.

2. BOHOSLUŽBA V CÍSAŘSKÉ JESKYNI

Kdy: sobota, 14. 30 a 17. 30 hodin

Kde: Císařská jeskyně u Ostrova u Macochy

Vstupné: zdarma

Na netradiční modlitbu do Císařské jeskyně u Ostrova u Macochy na Blanensku zve nejen věřící, ale také další zájemce mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová. Na mši se lidé dostanou po asi patnáctiminutové procházce jeskyní. „Uvnitř není možno zajistit sezení. Návštěvníci si také musejí vzít baterku pro případ výpadku elektřiny a vlastní kancionály," uvedla Jandlová.

Pořadatelé doporučují všem účastníkům teplé oblečení. „V jeskyni je totiž zima i za teplého počasí," varovala mluvčí.

3. FREE MARKET

Kdy: sobota od 9 hodin

Kde: hala Malá Amerika

Vstupné: zdarma

Trh, kde lidé mohou obchodovat se svými věcmi, ale také se zkušenostmi bez peněz. To všechno slibují organizátoři takzvaného Free marketu. Organizátoři chtějí lidem v brněnské hale Malá Amerika ukázat, že k získání zajímavých věcí není potřeba využívat služby komerčních obchodníků.

4. UNIVERZITA BEZPEČNÉHO ŽIVOTA

Kdy: sobota, 10 až 18 hodin

Kde: obchodní dům Ikea

Vstupné: zdarma

Jak nevytopit nebo nezapálit dům, to se zítra dozvědí děti na akci s názvem Univerzita bezpečného domova. Každý účastník ve věku od dvou let dostane studentský index. „Na každém ze šesti stanovišť se děti seznámí s informacemi o bezpečnosti, které mohou využít v každodenním životě," sdělila organizátorka Anna Davidová.

Po splnění úkolů děti dostanou dárek.