Návštěvníky vítají desítky stánků. Lidé ochutnávají nejrůznější dary moře. Jednou ze specialit jsou ústřice z Irska. „Jsou tam pro ně nejlepší podmínky, kvůli velmi studené vodě. Pak putují do Nizozemska, odkud k nám mohou cestovat maximálně dva dny,“ vysvětila Jana Gan z restaurace Caviar club.

I přes chladnější počasí si cestu na festival již dopoledne nachází stovky návštěvníků. Hudbu, která po celou dobu hraje z reproduktorů, doplňuje cinkání sklenic s vínem a vůně grilovaných ryb. „Měli jsme lososový burger. Tím vždycky začínáme, pak jsme ochutnali krevety. Byly trochu pálivější, ale naprosto výborné. Také krab byl skvělý. Chodíme pravidelně, jsem na festivalu už počtvrté. Ročník, který byl na Slovanském náměstí, měl lepší atmosféru,“ hodnotí návštěvnice Anna Persch.

Již po třetí své jídlo na festivalu nabízejí i kuchaři z restaurace Konoha. „Podáváme tropickou rybu Mahi mahi s pomerančovou šťávou a chilli v banánovém listě. Jídlo připravujeme na grilu. Je to velká akce, ale vždy při ní panuje dobrá atmosféra. Chodí sem lidé, kteří se o ryby zajímají,“ myslí si Lukrecia Tilandyová.

Párty Minská open 2018
OBRAZEM: Minská hostila festival. Pro auta byla do soboty uzavřená

Slavnosti moře jsou v Brně již poosmé. „Je to největší grilování mořských plodů v České republice. Tradičně akci pořádáme v brněnských parcích. Na návštěvníky tu čekají nejen možnost ochutnat mořské plody a ryby, ale i doprovodný program. Třeba soutěž ve filetování lososa,“ říká organizátor akce Václav Baráček.

Lidí mohou na Kraví horu jít zažít středomořskou atmosféru v sobotu do devíti hodin večer. V neděli je festival otevřený od desíti hodin dopoledne do šesti hodin večer.

Znovu po roce se sjedou hokejisté NHL a další známé osobnosti do Mikulova na Břeclavsku, aby pomohli dobré věci. Hokejový útočník Jakub Voráček totiž pořádá třetí ročník charitativní akce Hokejky pro Kluka Puka.
Hokejky pro Kluka Puka: do Mikulova míří Lavický i hráči z NHL