Kromě celodenního hlídání nabízí Leonek i služby psího salonu. Těch právě využívá bišonek Coudy. Jeho majitelka Šárka Opletalová z brněnské Lesné sedí na pohovce a čeká až bude její pes ostříhaný. „S dlouhými chlupy vypadal tlustý. Soused se divil, čím ho krmím," směje se Opletalová.

Ze štěněte zatím Havlínová obratně odstřihuje přerostlé chlupy. Poprvé stříhat psy začala před čtrnácti lety. „Jezdila jsem se svými bišonky na výstavy a za perfektním ostříháním jsem je musela vozit až do Kladna. Proto jsem to zkusila sama," popisuje začátky jedenapadesátiletá Brnaňka.

Na zdi jí visí diplomy ze soutěží. „V devadesátém sedmém můj Leonard získal nejprestižnější evropskou cenu Interchampion," ukazuje Havlínová ocenění. Právě po šampionovi dostala školka jméno.

Tu se odhodlala otevřít loni. „Hlídám třeba psa paní, která nárazově pracuje dvanáct hodin denně a zvíře by muselo být doma samo," vypráví.

Přes Vánoce klientů přibylo. Někteří majitelé odjeli na lyže a mazlíčka nechali právě ve školce. Psi nejsou zavření nikde v kotcích. „Máme pro ně speciální místnost," vypráví Havlínová a dodává, že celý čas zvířata tráví v kontaktu s člověkem. Proběhnout se psi chodí na dvorek a na zahradu. „Synové mi slíbili, že zapojí webové kamery. Majitelé by se tak přes počítač mohli podívat, jak si jejich mazlíčci hrají," plánuje.

Sama Havlínová má pět psů a zvířata jsou její velkou láskou. Chová i králíky a slepice. „Když jezdím za známými na venkov, tak jim z Brna vozím vajíčka," směje se a zároveň dokončuje střih. Z Coudyho je zase upravený elegán a rychle peláší za Opletalovou pro pohlazení.

Majitelé za den hlídání zaplatí dvě stě korun. V Brně fungují i další podobná zařízení.